
Яйце-пашот – це те, що намагається приготувати кожен любитель курячих яєць.
Як же готує яйця-пашот Гордон Рамзі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Мільйони людей люблять їсти яйця. У вареному або смаженому вигляді, на сніданок, обід або вечерю – неважливо. При цьому є безліч рецептів, які досить складно втілити в життя. Особливо це стосується яйця пашот. Адже складно домогтися, щоб білок був щільним, а жовток залишався рідким. Це справжня навичка, яку багато хто хоче освоїти.
Завдяки відомому шеф-кухарю Гордону Рамзі, ми можемо стати ближче до ідеального результату, пише Express. За його словами, весь секрет у додаванні простого інгредієнта у воду під час приготування яєць-пашот.
Він поділився своїм методом у TikTok, і кулінари-початківці зраділи, що він нарешті розкрив свій секрет. Для початку, за його словами, потрібно довести воду до легкого кипіння.
Потім злегка посолити воду і додати трохи оцту. За словами Гордона, це “зміцнює” білок, а також обволікає білок навколо жовтка. Перед тим як додати яйце, акуратно розмішайте воду.
“Візьміть яйце і дуже обережно розбийте його в миску. Це дасть змогу акуратно опустити його у воду. Що відбувається далі? Білок починає обволікати жовток, створюючи цей гарний пашот, який має вигляд майже як кулька моцарели. Тримайте воду в легкому кипінні, а потім зменшіть вогонь”, – заявив Рамзі.
Потім потрібно перевернути яйце так, щоб красивий бік опинився нагорі. Дуже обережно потрібно вийняти його на паперовий рушник, потім акуратно використовувати ложку.
Папір допоможе увібрати зайву воду.
У відео Гордон не згадує, скільки часу потрібно для приготування яйця-пашот. Однак більшість експертів рекомендують готувати його близько трьох хвилин, щоб білок був щільним, а жовток рідким.
Гордон Рамзі готує яйце-пашот
Інші новини про приготування яєць
Раніше УНІАН повідомляв, як приготувати “ідеальні” яйця з рідким жовтком за кілька хвилин, при цьому зовсім не використовуючи олію. Хоча корисні жири є важливою частиною здорового харчування, вони досить калорійні. Якщо ви намагаєтеся скоротити їхню кількість, цей рецепт для вас.
Крім того, дієтологи назвали високобілковий продукт, який варто додавати до яєць на сніданок. Це стосується хумусу, який готують, змішуючи оливкову олію, часник і різні приправи.