Його формула передбачає використання олії замість масла та високий відсоток какао.
Брауні може бути частиною здорового харчування / фото ua.depositphotos.com
Шоколадні десерти можуть стати викликом для тих, хто намагається дотримуватись здорового харчування та контролює свою вагу. Однак, можна приготувати неймовірний брауні без шкоди для фігури.
“Брауні ніколи не буває здоровим, але ці кращі за більшість!”, – зазначив Суніл Віджаякар, рецепт якого опублікували на BBC Good Food.
Його формула передбачає використання олії замість масла та високий відсоток какао для шоколадного відтінку. Для приготування знадобляться:
Відео дня
- темний шоколад 70% – 220 г;
- яйця – 4 шт.;
- рослинна олія – 50 мл;
- цукор – 120 г;
- екстракт мигдалю – 1,5 ч.л.;
- какао – 1 ст.л.;
- борошно – 80 г;
- розпушувач – 1 ч.л.
- дрібка солі.
Кожна порція містить 104 ккал, 2,1 г білка, 12,5 г вуглеводів (з них 10 г цукру), 5 г жиру (з них 2 г насичених жирів), 0,5 г клітковини та 0,15 г солі.
для початку розігрійте духовку до до 200C/180C Вентилятор/Газ 6. Квадратну форму для випікання 20 см вистеліть пергаментом.
Розтопіть шоколад на водяній бані та відкладіть трохи охолонути. У цей час збийте яйця, олію, цукор і екстракт мигдалю у великій мисці протягом восьми-десяти хвилин. Маса має стати блідою і густою.
Далі треба просіяти какао, борошно та розпушувач із дрібкою солі. Обережно змішайте інгредієнти разом. У самому кінці треба вилити розтоплений шоколад і обережно перемішати до повного з’єднання.
Викладіть шовковисте шоколадне тісто в підготовлену форму та випікайте 20–25 хвилин. Коли брауні охолонуть, вийміть з форми і наріжте їх квадратами 4 см і подавайте.
Інші цікаві рецепти шоколадних десертів
Дієтологиня Емілі Інгліш поділилася рецептом смачного брауні, у якому використовується спеціальний інгредієнт, щоб підвищити рівень білка, але при цьому десерт залишається таким само смачним.
Також УНІАН розповідав, як приготувати за 30 хвилин брауні, який у мережі прозвали “найкращим”.
Мері Беррі пропонує приготувати брауні з 7 інгредієнтів.